Nå starter det store eventyret!


villmarkj7

Jeg har bestandig elsket friluftsliv. Turgleden, friheten og mestringsfølelsen har blitt en avhengighet. Den friske luften og lukten av bål må til for at jeg skal være lykkelig. Den sterke interessen har skapt drømmer, og det neste halvåret skal jeg realisere fem av dem.

Tretten års skolegang ligger bak meg, foran meg ligger endelig friheten. Jeg har i mange år fantasert om et langturprosjekt. Et helt halvår fullspekket av uforglemmelige opplevelser i vår norske, mangfoldige natur. Nå skal den realiseres. Jeg skal oppsøke høye fjell, flate vidder, grønn skog og blått hav. Jeg skal være tilstede i flott natur, oppleve nye områder og treffe nye folk. I tillegg skal jeg teste egne grenser og utfordre meg selv. Jeg skal også møte frykten min. Frykten for mørket, store dyr og for det å være alene. Jeg vet at det å møte frykten er eneste utvei for å bli kvitt den.

Naturen er en fantastisk arena for å ta tak i utfordringer, og for å oppleve den ubetalelige følelsen av mestring. Derfor er dette noe jeg vil fokusere mye på i tillegg til selve turgleden. På dette langturprosjektet får jeg mulighet til å leve tett på naturen over tid, jeg skal være tilstede og oppleve skiftet mellom årstidene. Jakt, fiske og sanking skal være sentralt på turen, det å lage mat basert på naturens egne råvarer blir både spennende og nødvendig. Jeg skal veksle mellom å oppholde meg i alt fra hytter og gammer, til gapahuker, telt og under åpen himmel. Det kommer til å bli dager med forflytting, men også lengre opphold i basecamper.

Halvårsprosjektet som nå ligger foran meg har jeg valgt å dele opp i fem ulike deler, altså fem langturer. Planen er å være hjemom mellom hver tur, dette er først og fremst for å få klargjort utstyr og mat før jeg reiser videre til neste turområde. Mandag 23. juni starter prosjektet, og sommerfuglene virrer i magen. Mine fem drømmeturer skal endelig realiseres! Her er en oversikt over cirka-datoer som jeg skal være ute på de fem drømmeturene mine, jeg ser frem til et opplevelsesrikt halvår.

Skjermbilde 2014-06-21 kl. 22.26.05

Jeg kommer til å oppdatere jevnlig underveis på dette turprosjektet, slik at alle som vil kan følge med. Det blir lagt ut bilder/oppdateringer både på twitter, instagram, facebook og på villmarksjenta.no

3 kommentarer

Skriv en kommentar
  1. 1
    Elisabeth

    Flott side og flott jente som er en veldig god rollemodell til mange jenter der ute :) Når det er dagt må jeg spørre -hvordan liker du Keb buksa?

  2. 2
    Andreas

    Hei! Har du ikke en RSS-feed her på den nye siden? Da blir det vanskelig å følge med på siden din… Du har RSS på den gamle ihvertfall.

+ Leave a Comment