Skriv inn søkeord og trykk enter. Trykk Esc for å avbryte.

Om Maria


902317_539584322747178_1412365622_o

 

Hei! Jeg heter Maria, er 21 år og kommer fra Hadeland. Min store hobby er friluftsliv, og mye av tiden tilbringer jeg derfor ute på tur i skog og fjell, året rundt. I naturen kan jeg koble av fra det hverdagslige maset og leve i øyeblikket.

Naturopplevelsene og roen er jeg alltid på jakt etter, i tillegg til den fantastiske følelsen av mestring. Jeg er opptatt av at sikkerheten skal settes foran jaget på høy risiko, og at turgleden skal være drivkraften.

Sommeren 2012 gikk jeg Norge på tvers, min første langtur som hadde en varighet på 50 dager. Jeg har gitt ut bok basert på turen, med tittelen Villmarksjenta.

Jeg har allerede fått unike muligheter til å dyrke min store interesse, og ble våren 2013 kåret til Årets Villmarking på Villmarksmessen i Lillestrøm.

Fra juni til desember 2014 realiserte jeg et langturprosjekt hvor jeg tok et halvt år fri for å dra på fem lange turer i Norge. Turene ble vist på NRK høsten 2015, og sammen med Gyldendal ga jeg samme høst ut boka ”Eventyrlandet”.

 

logovillmark

8 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. 1
  Svenja

  Hei Maria. Jeg føler veldig insperert av dine turer og hvor du lever friluftslivet. Der er ikke let å være ute helt alene om natten, men dagene er helt perfekt hver gang jeg reise til norge. Jeg haper jeg klarer det også å ikke være red på tour. Mange mange Hilsen fra tyskland.

 2. 2
  Bjørn Egil Hansen

  Jeg er en stor beundrer av deg Maria, Du er modig som tørr og gå så lange turer alene i villmarka., Jeg så deg på programmet Lindboe hvor du utalte at du var redd for spøkelser, det trenger du ikke være, da spøkelser holder til i nærheten av hus.Tro meg jeg har møtt mange,de liker stort sett bare å slå av en prat med deg.

 3. 3
  Tuva

  Fortsett å utfordre deg selv Maria. Du er e. Stor inspirasjonskilde for meg. Jeg planlegger å bruke sommerferien 2016 på å gå Norge på tvers som som du gjorde, med min bestevenn zorro hunden min. Hilsen stor fan 13 år gamle Tuva

 4. 6
  atle thorstein

  Knall super bilder og skriving :-)) sjøl har jeg vært i Lofoten og liker jakt- fiske og friluftsliv og du livner opp tankene mine på at jeg må snart ut i den frie natur igjen :-)) Jeg digger å se at det finnes jenter som liker denne slags aktivitet :-)) Mvh atle

 5. 7
  Geir

  Jeg synes det er imponerende og kjempeflott det du driver med. Samtidig vil jeg gjøre et poeng av at det er helt greit å ha forskjellige interesser, og at en ikke er nødt for å være en «milsluker» for å få noe ut av dette: Bare en dagstur kan gjøre underverker for kropp og sjel! Så det viktige er at folk får øynene opp for hva den flotte naturen vår har å by på. Det er tross alt en grunn til at folk kommer fra hele verden for å oppleve den. Derfor synes jeg det er et veldig fint budskap du gir folk.

+ Leave a Comment