Endelig i gang!


Dag 1-7, Gausdal Vestfjell.

Fuglekvitter fyller den grønnkledde bjørkeskogen. Ørreten haster avgårde oppover elva, og solen glitrer i det klare vannet. Her er vi. Etter år med drømmer, måneder med planlegging og dager med pakking. Langturprosjektet jeg så lenge har fantasert om er endelig i gang. Foran oss ligger eventyret, spennende og vakkert. Og en smule skummelt.

Det er Gausdal Vestfjell som er det utplukkede området til den første av de fem langturene. Her skal den firbeinte venninnen min Vega og jeg være en månedes tid fremover. Vi skal fiske, vandre, bestige topper og nyte vakre solnedganger.Vi skal oppsøke friheten, turgleden og mestringsfølelsen. Foran oss ligger flotte opplevelser, men også utfordringer. Dette blir et eventyr uten like.

Vega og jeg har vært i fjellet en uke nå, og opplevelsene har allerede blitt mange. Vi startet ved Lenningen og befinner oss nå i selve hjertet av Gausdal Vestfjell. Været har variert fra time til time. Det har vært alt fra kulde, regn og snø, til glitrende solskinn og blå himmel. På grunn av kjølige temperaturene er ikke fisken så ivrig ennå. Flueklekkingen kommer senere når det er kaldt, så jeg antar at det dårlig fiske kan ha noe med det å gjøre. Likevel fikk jeg lurt opp en flott ørret på dag 2, som sammen med potetmosen ble et fullverdig middagsmåltid. Jeg hadde også på et prakteksemplar av en ørret på rundt kiloen her om dagen, men den kom seg dessverre unna. Spytta ut både ett og annet stygt banneord da, for å si det sånn.

 

image

Flere av nettene denne uka har vært både våte og kalde. Jeg lå ved Skjellbreidsvatnet da det øste ned fra midten av dag 4 til helt ut på morgensiden på dag 5. Da jeg kikket ut av teltet etter at jeg hadde våknet kunne jeg skimte toppene gjennom tåka, de var dekket av hvit nysnø. Selv var jeg ganske så gjennomfrosset der nede i soveposen, og bestemte meg av den grunn for å sikte på Liomseter som turmål den dagen.

Det ble to netter på den betjenten turisthytta Liomseter. Med dusj, tørkerom og hyggelige mennesker ble det så absolutt et trivelig opphold. Liomseter er forresten et svært godt utgangspunkt for turer i Gausdal Vestfjell, herfra kan man gå dagsturer, gå fra hytte til hytte innover i fjellet eller starte langturen med telt. På kveldene serveres deilig treretters middag, ofte basert på lokale matvarer. Kan med andre ord anbefale dere å ta en tur innom der ved anledning.

Tenk så fort tiden går, i dag er det allerede dag 7! Jeg har gått videre fra Liomseter og ligger nå ved et lite vann et stykke innover i fjellet. Utenfor er solen på vei ned, og stadig flere mørke skyer samler seg over oss. De to neste dagene er det spådd skikkelig drittværet her oppe, men det får jeg bare ta som det kommer. Krysser fingrene for at det ikke blir lyn og torden, for akkurat det synes jeg er lite ålreit.

Helt til slutt skal jeg hilse fra Vega. Hun har vært kjempeflink, og ligger nå utenfor teltet og snorker. Må nok snart ta turen ut for å hente inn pelsdotten, hun både varmer og skaper trygghet når hun ligger ved siden av meg om natta.

image

5 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. 2
  Silje og Buddha

  Helt supert å lese om turene dine; bra jobba! Det er spesielt inspirerende når man selv er jente med hund, da kan jeg snappe opp mange tips!

  Et lite tips fra meg: Har du tenkt på å skaffe en Kindle? Det forandret turene mine HELT! På den har jeg over tusen bøker! Den har ikke baklys, slik at du kan lese i solen, samtidig som du kan lyse opp skjermen inni teltet om kvelden. Du kan lagre notater, highlighte tekster, og den har innebygde ordbøker slik at du bare kan trykke på ordet for å få oversettelsen. Den veier ingenting, er solid og har ekstremt lang batteritid!
  Ville bare si fra; jeg har fått en helt annen turopplevelse når jeg kan dra med meg denne (med litt overtalelse får den plass i en stor lomme) over alt, og lese så mange bøker jeg bare vil :)

  Gleder meg til å lese om opplevelsene deres framover. Min Buddha hilser til Totak!

 2. 4
  Øyvind

  Gratulerer med siden. Den er veldig fin. Vet du går i et fantastisk fint terreng. Håper du får fine dagsturer og at fisken blir mer bitevillig.
  Hilsen Øyvind

 3. 5
  Cato Holen

  Hei :) Må si jeg er mektig imponert over jenta ja :) Og der du er nå er et paradis.Har vært der noen ganger før..Håper at været blir bedre for deg og at du får noen fantastiske opplevelser..:)
  Hilsen Cato

+ Leave a Comment